Trotinetele electrice Ezotron sunt echipate cu un port de încărcare, sau doua porturi de incarcare, incorporate in trotineta și nu este nevoie să scoateți bateria în timpul încărcării. Exceptie face modelul Ezotron S10 si T11, care ofera posibilitatea detasarii bateriei iar incarcarea acumulatorului se poate face si separat.

 

Vizualizati modelul aici: Unboxing EZOTRON S10 / Trotineta electrica Ezotron S10,1000W DualMotor,48V 16Ah, baterie detasabila. - YouTube

 

In cazul in care ați parcurs o distanta lunga si bateria este incinsa, pentru a incarca trotineta electrica este indicat sa asteptati circa 15-30 de minute să se răcească acumulatorul. Bateria trebuie adusă la temperatura de circa 25 grade Celsius (temperatura camerei) înainte de a incepe încărcarea.

 

Utilizați întotdeauna încărcătorul original primit in cutia trotinetei electrice Ezotron pentru încărcarea bateriei, deoarece acesta este personalizat in functie de specificatiile bateriei. In cazul in care încărcătorul a fost pierdut sau deteriorat, solicitati unul nou de la producător. Incercati sa evitati folosirea incarcatoarelor ecompatibile de pe piața aftermarket.

 

Trotineta electrică Ezotron vine insotita de un incarcator sau doua incarcatoare in functie de model.

 

Incarcatoarele Ezotron sunt proiectate cu LED incorporat. Acest LED se aprinde verde in momentul conectarii la priza, isi schimba culoarea in rosu  atunci cand este conectat si la portul de incarcare al trotinetei, si incarca. Apoi, cand bateria este incarcata , inainte de a atinge 100%. LED-ul  devine iarasi verde, chiar si înainte de a atinge timpul de încărcare recomandat. Puteți decupla încărcătorul în acest moment sau puteți continua sa incarcati până când acesta termină timpul de încărcare recomandat (acest lucru vă poate asigura 100% din autonomie, cu toate acestea, nu este indicat pentru durata de viață a bateriei).

 

Dacă trotineta electrică Ezotron a fost depozitata necorespunzator, la temperaturi extreme de sub 5 grade Celsius, sau peste 40 de grade Celsius nu incarcati imediat bateria. Lăsați bateria să atingă  o temperatura de circa 25 grade Celsius (temperatura camerei) și numai atunci o puteți încărca.

 

Ștergeți orice praf sau umezeală din zona care înconjoară portul de încărcare al bateriei și, de asemenea din jurul prizei electrice de pe perete.

 

Utilizati o priză electrică care are un comutator pentru conectarea și deconectarea curentului.

 

 

 

Urmați pașii de mai jos pentru încărcarea bateriei trotinetei Electrice:

 

-Conectați încărcătorul la priza electrică standard de pe perete. Nu puneți porniti comutatorul prizei

 

-Localizați portul de încărcare al trotinetei electrice și conectați încărcătorul. În mod normal, știftul încărcătorului este realizat în așa fel încât să existe o singură modalitate de montare și fiind practic imposibilă montarea greșită. Totuși, asigurați-vă că este conectat corect.

 

-Porniti comutatorul prizei pentru a permite curentului sa intre în încărcător. LED-ul de pe încărcător se va aprinde si va lumina verde inainte de conectarea la trotineta electrica, si rosu dupa conectare la aceasta, pentru a indica faptul că încărcătorul funcționează și că încarcă bateria.

 

Încărcătorul se poate încălzi în timpul încărcării dar nu este un motiv de îngrijorare, decat in situatii exceptionale cand se incalzeste peste limitele normale.

 

Majoritatea incarcatoarelor Ezotron, in special cele de 58.8V si 67.2V sunt echipate cu ventilator ce asigura racirea lor pe durata incarcarii.

 

-Când LED-ul încărcătorului devine din nou  verde, acesta indică faptul că bateria este încărcată la nivelul optim. Puteți opri încărcarea în acest moment.

 

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o încărcare de 100%, comparați timpul de încărcare efectiv și timpul recomandat în manualul de utilizare, puteți continua până la atingerea timpului de încărcare recomandat.

 

Deconectați încărcătorul de la priza de rețea și de la portul bateriei.

 

Bateria nu trebuie supraîncărcată peste timpul recomandat în manualul de utilizare si nici dupa ce se aprinde LED-ul verde de pe incarcator. Supraîncărcarea poate duce la supraîncălzirea bateriei, reducerea duratei de viață a bateriei și chiar la accidente de tipul incendiului.

 

După deconectarea încărcătorului, depozitati-l corespunzator, evitand umezeala, condesul si expunerea la temperature extreme.. Nu il lăsați conectat la priza electrică, deoarece aceasta poate duce la deteriorarea încărcătorul.

Bateria se va incalzi in timpul încărcarii. Este indicat sa nu utilizati imediat trotineta electrica pentru circa 15-30 de minute pentru a permite racirea bateriei.

 

Trotinele electrice Ezotron, cu baterii de 52V si 60V sunt echipate de regula cu doua porturi de incarcare. Astfel, in aceasta situatie se pot utiliza simultan ambele porturi, conectate la doua  încărcătoare. Procedura va fi aceeași cu cea explicată mai sus in cazul unui singur port de incarcare.

 

Recomandari de incarcare:

-Ezotron recomanda incarcarea cat mai lenta a bateriilor trotinetelor electrice, utilizand incarcatoarele originale ce insotesc trotinetei electrice in cutie. In situatia trotinetelor echipate cu doua porturi de incarcare, recomandam utilizarea unui singur port.

 

-De asemenea recomandam sa incarcati bateria in plaja de voltaj 30-80%.

 

-Trotinetele electrice Ezotron sunt echipate standard cu cheie de contact si voltmetru, ce permite verificarea exacta a voltajului bateriei si astfel sa cunoasteti exact gradul de incarcare. De asemenea voltajul bateriei se poate verifica pe afisajul cu functie de computer al trotinetei, in setarile lui, detaliu specificat in manualul de utilizare.

 

Gasesti aici incarcatoarele puse la dispozitie de EZOTRON, in categoria Accesorii si Piese auto pentru trotinete: INCARCATOARE TROTINETE ELECTRICE .

Produsul a fost adaugat in lista de dorinte
Product added to compare.

Acest website foloseste cookies esentiale. Verificati aici politica cookies.