Când vine vorba de cumpărarea unui trotinete electrice, una dintre întrebările cu care vă veți confrunta este dacă optați pentru un model echipat cu anvelope pline cu aer sau solide. La urma urmei, ele reprezintă singura suprafata de contact cu solul, astfel încât acestea influenteaza direct calitatea călătoriei tale.

 

Deși ambele au avantajele lor în funcție de necesitatile fiecarui utilizator, poate fi dificil să aflați care este cel mai potrivit pentru dvs.

 

Anvelopele umplute cu aer, cum sunt cele intalnite pe trotinetele electrice Ezotron, se prezintă sub două forme: cu camera și tubeless (fara camera). În timp ce ideea generală este aceeasi - o cavitate de aer este umflată pentru a susține anvelopa - anvelopele tubeless diferă de cele cu camera deoarece la acestea nu există o camera pentru umflarea cu aer. Ca si o anvelopă auto, aerul este etanșat în interior datorită unei etanseitati perfecte între janta roții și anvelopa însăși

 

Ezotron utilizeaza anvelope tubeless, fara camera la modelele mai mai ieftine, respectiv, Z100, Z200, R1, R2, unde janta nu este demontabila. La modelele premium, unde janta este demontabila in doua piese in vederea schimbarii facile a anvelopei, Ezotron utilizeaza pneuri cu camera. Aceste modele sunt: S10, S20, S30, X8, X10, X10 Pro, X20, X30, 10X, Z300, Z400, Z500, Z500Pro, Z600, R2, R3, R4, T9, T10, T11.

 

Deși există unele avantaje și dezavantaje ale acestor anvelope umplute cu aer, ele îndeplinesc în general aceleași obiective. Ambele ofera o calitate mai bună a deplasării și o aderență îmbunătățită, precum și un nivel scăzut al rezistenței la rulare și sunt uneori mai ușor de montat.

 

Anvelopa solidă

 

 

 

Anvelopele solide, nu sunt utilizate la nici unul dintre modelele trotinetelor electrice Ezotron, datorita efectelor negative la care conduc in timpul utilizarii lor. Constructia acestor anvelope se bazeaza pe inele solide de cauciuc montate în jurul jantelor. Avantajul evident al unei anvelope solide este rezistența completă la perforare. Anvelopele solide necesită o întreținere redusă.

 

Ezotron utilizeaza anvelope solide pe modelul T8

 

Vizualizati: Unboxing EZOTRON Z500 Gold / Trotineta electrica Ezotron Z500 Gold, motor 5000W, baterie 60V 32Ah LG - YouTube

Avantajele si dezavantajele anvelopelor umplute cu aer fata de cele solide in cazul trotinetelor electrice.

 

 

 

1. Calitatea călătoriei

 

 

 

Câștigător: Anvelopele umplute cu aer

 

 

 

Când vine vorba de calitatea deplasarii de zi cu zi, anvelopele umplute cu aer castiga cu siguranță in fata celor solide. Calitatea călătoriei poate cuprinde câțiva factori, dar aceștia se rezumă la experiența generală a călătoriei, inclusiv elemente precum amortizarea, stabilitatea si aderența.

 

 

 

În esență, anvelopele umplute cu aer se deformează mai usor la impact (cum ar fi la urcarea unei borduri mici sau trecerea printr-o gropă), făcând obstacolele mult mai ușor de traversat. În plus, această deformare asigură, de asemenea, o absorbție semnificativă a șocurilor, rezultând o călătorie mai confortabilă.

 

 

 

Acest lucru face ca utilizarea trotinetei electrice să fie mult mai ușoară în fiecare zi.

 

 

 

2. Rezistența la rulare

 

 

 

Câștigător: Anvelopele umplute cu aer

 

 

 

Un beneficiu bine stabilit al anvelopelor umplute cu aer este rezistența redusă la rulare în comparație cu anvelopele solide. Acest lucru se datorează masei reduse (greutății) care se rotește în jurul jantei, precum și unei suprafete de contact mai mici cu solul comparativ cu anvelopele solide.

 

 

 

O rezistenta scazuta la rulare inseamna reducerea efortului necesar pentru a deplasa trotineta electrica. Acest fapt conduce la un efort scazut al motorul si un consum redus al bateriei. Astfel, vom obtine o îmbunătățire a duratei de viață a bateriei si a motorului pe termen lung.

 

 

 

Aceste beneficii sunt importante si datorită dependenței de accelerație. O rezistenta redusa la rulare este cu adevărat importantă atât pentru autonomia cât și pentru viteza realizabilă.

 

 

 

3. Rezistența la perforare

 

 

 

Câștigător: Anvelopele solide

 

 

 

Când vine vorba de rezistența la perforare, anvelopele solide au un avantaj fata de pneurile umplute cu aer: dacă nu există aer, atunci este imposibil de perforat. Pentru mulți, acesta este un aspect pozitiv. Cu toate acestea, ecuația nu este la fel de simplă pe cât pare, deoarece nu toate anvelopele sunt construite la acelasi nivel de calitate.

 

 

 

Toate anvelopele sunt construite special. Unele anvelope premium sunt construite cu straturi interne mai avansate de protecție la perforare. Deci, cu o anvelopă de înaltă calitate, puteți constata că aceasta este o protecție suficientă împotriva perforarii.

 

Anvelopele umplute cu aer pot fi, de asemenea, îmbogățite cu lichid de prevenire a perforarii, păstrând în același timp beneficiile lor cheie. Acest fluid poate fi introdus în cavitatea de aer, creând un strat de fluid auto-întăritor care poate bloca aproape instantaneu găurile provocate de obiectele ascuțite.

 

4. Verdict general

 

Câștigător: Anvelopele umplute cu aer

 

Gasiti la categoria Accesorii si Piese de schimb anvelope pentru toate dimensiunile: Anvelope bune trotinete electrice

Produsul a fost adaugat in lista de dorinte
Product added to compare.

Acest website foloseste cookies esentiale. Verificati aici politica cookies.